Prezentirali smo rad škole u sklopu EYOF-ovih učeničkih radionica

U petak 15.02.2019. godine učenici naše škole učestvovali su na radionicama osnovnih škola na platou Skenderije koje se realiziraju u sklopu EYOF-a.

   Učenici sedmog i osmog razreda bili sa u pratnji svojih nastavnica Almire Karčić, Amele Čehajić, Anese Škaljo i Adele Čorbo.

   Za ovu priliku uradili su brojne likovne kreacije. U prvom planu bile su ručno izrađene skulpture simbola  ZOI 84 i EYOF-a, Vučko i Groodvy.

   Učenice osmog razreda Amra Bečirović i Adna Mahmutović su ovom prilikom predstavili našu školu, historijat, njene posebnosti, prednost, projekte koji se realiziraju i druge specifičnosti. Zanimljivost ove prezentacije ogleda se u tome da su učenici sedmog razreda (Emil Trnka, Isabella Komar, Nejra Sokolović, Emina Bakaršić, Karlo Ratkovčić, Faris Hrvat, Naida Džekman, Enra Subašić, Edin Muranović, Imran Efendić i Dženan Turković) sve ono što su Amra i Adna govorile o školi (histirijat, položaj, produženi boravak, online nastavu, terensku nastavu, ekološke projekte, sportske aktivnost…) prezentirali likovnim kreacijama koje su sami uradili za ovu priliku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *