Policajac u lokalnoj zajednici

Nastavljena je i ove školske godine realizacija projekta “Policajac u lokalnoj zajednici” u našoj školi. U četvrtak, 29.11.2017. godine, sa početkom u 08.50 sati, započela su kratka edukativna predavanja za učenike od I do IX razreda na časovima Odjeljenske zajednice i u sklopu vannastavnih aktivnosti. Predavanja će biti realizirana i u petak te naredni ponedjeljak.

   Svrha projekta je jačanje primarne prevencije vršnjačkog nasilja i vandalizma te nasilja u porodici i nasilja nad ženama, rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, smanjivanje rizika od trgovanja i krijumčarenja ljudi, opasnostima pirotehnike te jačanje saobraćajne kulture. Učenici su imali mogućnost postaviti brojna pitanja i riješiti mnoge dileme u vezi sa ulogom policije u društvu.

   Predavanje u okviru projekta “Policajac u lokalnoj zajednici” realizirao je policijski službenik Fahrudin Halilović iz Policijske stanice Stari Grad. Predavanjima je koordinirala pedagogica Irma Bozalija.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *