Pristup portalu Osnovna.ba

 

U utorak, 28.03.2017. godine, u prostorijama Općine Stari Grad, Služba za obrazovanje, kulturu i sport, upriličeno je preuzimanje kartica u sklopu projekta Osnovna.ba. Kartice su preuzeli nastavnici informatike za sve osnovne škole sa područja Starog Grada.
Iz naše škole kartice je preuzeo nastavnik Emir Jasenčić. Tom prilikom nastavnici su dobili upute o daljnjem postupanju i stavljanju u funkciju istih.
Naime, na prethodnim sastancima predstavnici firme „TREE D ONE“ d.o.o. u prostorijama Općine Stari Grad prezentirali su direktorima osnovnih škola sa područja općine Stari Grad edukativni portal za koji postoji opća ocjena (32.000 korisnika na području Kantona Sarajevo) da je kvalitetno pomoćno sredstvo u savladavanju pojedinih nastavnih disciplina. Općina Stari Grad prihvatila je da se našim učenicima stavi na raspolaganje besplatno korištenje ovog portala preuzevši obavezu finansiranja istog.
Svim zainteresiranim učenicim od V do IX razreda kao i nastavnicima bit će podjeljene kartice za besplatan pristup pomenutom portalu.
Distribucija kartica počela je u srijedu, 29.03.2017. godine. Učenici su dobili upute kako da se registruju i pristupe ovom edukativnom portalu.
Koristimo se i ovom prilikom da se zahvalimo Općini Stari Grad na stalnom doprinosu na unapređenju i modernizaciji obrazovnog procesa u školama na području naše općine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *