Svečano obilježavanje Dana škole

Danas smo proslavili rođendan naše škole.66

              Zvanični program je počeo u 16 sati priredbom u školskom holu. Međutim, proslava 66. rođendana škole započela je mnogo ranije. Sve aktivnosti su prethodnih dana bile usmjerene ka obilježavanju ovog značajnog dana za nas i za školu. U 14 sati počele su “Igre bez granica” u kojima su učestvovali učenici četvrtog i petog razreda. Igre je organizirao nastavnik Srđan Simonoviić. Takmičenje je održano u sali za tjelesni i zdravstveni odgoj. Pobjednicima su dodjeljene diplome tokom priredbe.

Voditeljica programa Sarah Zeljković iz devetog razreda je sve prisutne zvanice, nastavno osoblje i roditelje naših učenika  u uvodnom govoru podsjetila da nikad ne zaborave najljepše trenutke djetinjstva i školovanja. Nakon obraćanja direktora i podjele diploma najuspješnijim u “Igrama bez granicamali hor je poželio dobrodošlicu pjesmom”Dobro došli u Stari Grad“.
dan skole4

Onda su prvačići otplesali sa zekom kroz pjesmu. dan skole5

 

 

 

 

 

 

 

Dva slova D su se zatim posvađala u igrokazu razredne nastave “Pravi drugovi“.
dan skole7
dan skole6Školski hor je otpjevao pjesmu “Zamisli se malo svijete“.

dan skole8Uslijedila je tv-emisija “Pogledajmo prilog” u izvođenju dramske sekcije predmetne nastave.
dan skole9dan skole 10Nekoliko džudo poteza su pokazali Hamza Karamehmedović i Eldar Hadžibajrić iz sedmog razreda.Prije demonstriranja Hamza je spomenuo nekoliko svojih uspjeha na sportskim takmičenjima na državnom nivou.

dan skole 12dan skole14

Priredba je završena dokumentarnim filmom “Crno-bijela slika u koloru“. Možete ga pogledati na youtubu pod istim nazivom.  Za fotografisanje tačaka  tokom priredbe je bila zadužena novinarka Nejra Aličković iz osmog razreda. Nakon priredbe gosti, roditelji i nastavnici su obišli štandove prodajnog bazara u kabinetima. Ovaj put prikupljeni novac će se iskoristiti u finansiranju izleta za učenike. Bazar je premašio i najbolja očekivanja, dakle bio je vrlo uspješan.
Oko 19 sati zatvaranjem bazara završeno je obilježavanje Dana škole za ovu godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *