11. april- DAN NAŠE ŠKOLE

U petak, 11. aprila, u prostorijama naše škole s početkom u 11 sati prigodnim programom obilježen je Dan škole. Programu su, pored učenika, roditelja i nastavnika naše škole, prisustvovali i: načelnik Općine Stari Grad, gospodin Ibrahim Hadžibajrić,  predstavnici Općine Stari Grad, direktori škola sa područja naše općine kao i predstavnici Prosvjetno-pedagoškog zavoda.

Ove godine odlučili smo da se takmičimo u dobru, što je bio i moto svih naših aktivnosti u proteklom periodu.
Dan skole2Vođeni nastavnicima i voditeljima sekcija, pripremili smo bogat kulturno-umjetnički program, u kojem su došli do izražaja svi naši talenti, i na taj način smo proslavili rođendan naše škole.
Dan skole01.

Kažu da je muzika lijek za dušu, tako da je upravo pjesma bila najbolji početak druženja. Nakon školskog hora i orkestra, učenici III razreda zabavili su nas igrokazom o gljivi i bubamari.
Dan skole3

Pored redovne nastave, mnogo naših učenika bavi se i različitim aktivnostima van škole. Učenik V-og razreda Harun Čovčić, koji je na Federalnom takmičenju osvojio prvo mjesto u sviranju klavira, počastio nas je izvedbom na klaviru, dok se Džejna Ribica, također učenica V-og razreda, predstavila kompozicijom na gitari.
Dan skole4.
Dan skole5

Članovi Dramsko-recitatorske sekcije razredne nastave u svom igrokazu su nam pokazali kako se ponekad zbog ljubavi malo zanesemo pa onda i naše ocjene postanu „malo zaljubljene“.
Dan skole6

Lijepe riječi su ono što trebamo svakodnevno darivati jedni drugima. Lijepe riječi su nam darovali učenici razredne nastave kroz recital „Sloga“. Nakon njih, svoj rođendanski poklon školi, recital „Sarajevo“ predstavili su i članovi Dramsko-recitatorske sekcije predmetne nastave.

A onda smo opet zapjevali, i to sevdalinku,  zajedno sa našim malim horom.

Uživali smo i u izvedbi članova Ritmičke sekcije razredne i predmetne nastave koji su pokretom tijela poslali poruke za koje im riječi ponekad nisu dovoljne.
Dan skole7Dan skole8
Dan skole9

Dan skole10Nakon revijalnog dijela programa, drugi dio druženja bio je  edukativnog karaktera. Prikazali smo film „Ne dozvoli da tvoj košmar postane java“ kojeg su snimili učenici naše škole s ciljem sprečavanja međuvršnjačkog nasilja, koje je, nažalost, postalo svakodnevnica u mnogim školama. Film je izazvao oduševljenje prisutnih, a kao što i priliči premijeri filma, na sceni su se pojavili i glumci koji su pozdravljeni aplauzom.
promotivni film

Sve naše aktivnosti do sada su bile obilježene motom „Takmičimo se u dobru“, a samo dio njih smo prikazali na ovoj svečanosti. Potrudit ćemo se da i u narednom periodu svoj život ispunjavamo korisnim sadržajem, da ga ukrašavamo dobrim djelima i lijepim primjerima i da tako drugima budemo uzor.

Članovi redakcije “Dječija ruka”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *