Dodijeljene potvrde o volontiranju

U srijedu 19. marta, u 10,00 sati, u Sali za vjenčanja općine Stari Grad održana je svečana podjela potvrda o volontiranju učenicima osnovnih škola sa područja naše općine koje su učestvovale u projektu „Volontiranje je cool!“ u školskoj 2012/2013 godini. Potvrde o volontiranju   učenicima iz osnovnih škola „Mula Mustafa Bašeskija“, „Edhem Mulabdić“ i „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ uručilo je udruženje Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) koje je organiziralo i vodilo ovaj projekat uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS. Potvrde je uručila Amela Sirovina, program manager Udruženja CROA.

     Pomoćnica načelnika Amina Deljković zahvalila se ovom prilikom učenicima i čestitala im na angažmanu kojim su pokazali visok nivo društvene svijesti kao najmlađi volonteri.
Projekat se bazirao na dobrovoljnom radu prijavljenih učenika koji su realizirali volonterske aktivnosti po vlastitom izboru.

     Članovi našeg volonterskog tima svoje aktivnosti realizirali su pod nazivom „Kad se male ruke slože“. Potvrde o volontiranju primili su Alić Lamija, Alić Dejla, Kadrispahić Elma, Mangafić Amila, Šorlija Indira, Homović Dženeta, Pršeš Lejla, Kordić Ilma, Gugić Azra, Dučić Enida, Asani Edina, Mahović Amela, Kadić Lejla, Pustahija Ajla, Bjelak Arabela kao i koordinatorica projekta Amila Osmanković.

 

 

     Zahvalnicu za učešće škole u ovom projektu primila je nastavnica Jasna Zelić.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *