Svečani prijem prvačića u Starom Gradu

 

Svečanost povodom prijema prvačića s područja općine Stari Grad upriličen je danas (04. septembra, 2013. godine) na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.
Na događaju su prisustvovala 232 prvačića iz osnovnih škola “Saburina”, “Hamdija Kreševljaković”, “Vrhbosna”, “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, “Edhem Mulabdić” i “Mula Mustafa Bašeskija”.
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, kao znak dobrodošlice u školske klupe, uručio je prvačićima ruksake sa školskim priborom bez obzira na socijalnu strukturu stanovništva.
“Na ovaj način prvačićima pokušavamo približiti obrazovanje i školu, jer su oni budućnost naše zemlje”, naglasio je Hadžibajrić.
Učiteljica iz Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” Lejla Mušanović kazala je da je ovo veliki dan za prvačiće i njihove roditelje. “Ovaj dan će svi pamtiti do kraja života, a mi smo tu da ga učinimo još ljepšim”, kazala je.
Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su zajedno sa svojim učiteljicama upriličili prigodan program za svoje nove školske kolege. Kroz pjesmu, ples i recitaciju pokazali su sve ono što su u prethodnoj godini naučili od svojih učiteljica i na taj način pružili podršku i ohrabrenje prvačićima za novi početak. Svečanom prijemu prisustvovali su roditelji, gosti, te prijatelji malih prvačića.

svecano7

 

 

 

 

 

 

 

svecano8       Preuzeto sa www.starigrad.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *