Edukacija za nastavnike-radionica

U srijedu, 26.06.2013.godine u našoj školi održano je stručno predavanje i radionica za učitelje i nastavnike u inkluzivnim učionicama na temu “Rad sa djecom u autističnom spektru” na kojoj su aktivno učestvovali nastavnici naše škole.
radionicaPredavanje je održano u saradnji sa Centrom “Vladimir Nazor” .Stručnjaci iz Centra,AdmiraDedić, dipl. defektolog i Maida Redžić, dipl. defektolog, upoznale su prisutne sa problemima s kojima se nose autistična djeca, te metodama i oblicima rada s takvim učenicima.
radionica1Ova radionica potakla je mnoge nastavnike i nastavnice naše škole na dodatna pitanja i pojašnjenja o ovom kod nas još uvijek neistraženom problemu.

2 Responses to Edukacija za nastavnike-radionica

  1. Adna on 29/06/2013 at 15:09

    Postovani,

    Moje mišljenje je da u ovoj školi rade prosvjetni radnici koji uopšte ne znaju pojam djeca sa posebnim potrebama, a pogotovo o djeci koja su s autizmom. Nažalost ali je tako.

    • admin on 09/07/2013 at 23:38

      Poštovana Adna, kao što rekoste to je vaše mišljenje. Ono što ja pouzadano znam je da ni jedna sarajevska škola nema defektologa niti logopeda.To je stručni kadar za djecu sa posebnim potrebama. Dakle, roditelji se na sveopću žalost snalaze kako znaju i umiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *