EKSTERNA MATURA

PROBNO TESTIRANJE Kao što je i najavljeno iz Ministarstva, u ponedjeljak 08.04.2012. godine je počeo pilot projekat – simulacija eksterne mature u dvije osnovne škole (JU OŠ „Porodice ef. Ramić“ i JU OŠ „Behaudin Selmanović“), kao i probno testiranje iz predmeta koji će se polagati na eksternoj maturi u svim osnovnim školama na području Kantona Sarajevo. Tokom današnjeg dana uspješno je provedeno testiranje iz predmeta Bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost i iz predmeta Fizika, za učenike koji su odabrali fiziku kao jedan od izbornih predmeta iz kojih će se probno testirati. U našoj školi se nijedan učenik devetog razreda nije opredijelio za fiziku, tako da je testiranje provedeno samo iz bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti.
testiranje1

testiranje2

Prema najavljenom rasporedu, za utorak, 09.04.2013. godine je predviđeno probno testiranje iz predmeta Matematika,
te Historija/Povijest i Geografija/Zemljopis, dok je za srijedu, 10.04. 2013. godine predviđeno testiranje iz prvog stranog jezika, te Biologije i Hemije/Kemije.
Rezultate ćemo objaviti kad se realizira probno testiranje iz svih navedenih predmeta.Već sada ih možete vidjeti na Oglasnoj ploči za učenike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *