Intervju sa načelnikom općine Stari Grad

    Intervju sa načelnikom općine Stari Grad,gospodinom  Ibrahimom Hadžibajrićem

Učenici naše škole: Čajo Minja,Hodžić Amina,Mangafić Hamza i Ibišević Alem predvođeni direktorom Kerimom Fejzagićem i nastavnicom historije Nerminom Kurtović posjetili su u četvrtak, 7. 2. 2013. godine načelnika općine Stari Grad, Ibrahima Hadžibajrića. Ova posjeta planirana je  kao jedna od posljednjih faza  realiziranja projekta Zaštita životne sredine pod nazivom “Čiste ulice – ogledalo grada” kojeg u našoj školi realizira sekcija CIVITAS pod rukovodstvom nastavnice Nermine Kurtović. sekcija Civitas

Ovaj pokušaj ima za cilj iznalaženja najboljeg načina rješavanja problema smeća na ulicama našeg grada kao i u konačnici podizanje ekološke svijesti građana. Članovi sekcije su načelniku Hadžibajriću iznijeli neke konkretne ideje kako promijeniti sadašnje stanje i problem čistoće ulica u našoj općini. Jedan od prijedloga je da se u plan rada Mjesnih zajednica za ovu godinu uvrsti i neka vrsta edukacije građana o zaštiti životne sredine kao i postavljanje manjih kanti za smeće.
nacelniknačelnik2

 

 

 

 


Načelnik je odgovorio pozitivno i obećao pomoć.
On je dodao da podržava njihov projekat podizanja svijesti građana po pitanju rješavanja problema zaštite životne sredine.
nermina kurtović  načelnik1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *